Contacteer ons
Agnes

Telefoonnummer : 8618982006591

WhatsApp : +8618982006591

Netwerk Communicatie Protocol

September 29, 2021

Netwerk Communicatie Protocol

 

Het netwerk communicatie protocol is een gemeenschappelijke netwerktaal, die communicatie steun voor het onderling verbinden van netwerken verleent die verschillende besturingssystemen en verschillende hardwarearchitectuur aansluiten. Het is een gemeenschappelijke netwerktaal.

 

Het netwerk communicatie protocol is samengesteld uit drie elementen.

 

Semantiek, die de betekenis van elk deel van de controleinformatie verklaren. Het specificeert welk soort controleinformatie moet worden verzonden, evenals welke acties te voltooien en welk soort te maken reacties.

 

Syntaxis, de structuur en het formaat van gebruikersgegevens en controleinformatie, en de orde waarin de gegevens verschijnen.

 

Timing, een detaillering van de opeenvolging van gebeurtenissen.

 

Deze drie elementen kunnen visueel worden beschreven zoals: de semantiek betekent wat, grammaticamiddelen te doen hoe te het doen, en tijdopeenvolging betekent de orde van het doen van het.

 

Gemeenschappelijke Overeenkomst

 

De gemeenschappelijke netwerk communicatie protocollen zijn: TCP/IP protocol, IPX/SPX-protocol, NetBEUI-protocol, enz.

 

TCP/IP protocol

 

TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol, Transmission Control Protocol/Internet Protocol) het protocol heeft sterke flexibiliteit, steunt netwerken van om het even welke grootte, en kan bijna alle servers en werkstations aansluiten. Wanneer het gebruiken van het TCP/IP-protocol, worden de complexe montages vereist. Elke knoop vergt minstens een „IP-adres“, een „subnetmasker“, een „standaardgateway“, en een „hostnaam“. Voor sommige beginners, zei het niet geschikt is te gebruiken.

 

IPX/SPX en zijn compatibele protocollen

 

IPX/SPX (Internetwork Packet Exchange/de Uitwisseling van het Opeenvolgingenpakket, Internetwork Packet Exchange/de Uitwisseling van het Opeenvolgingenpakket) is communicatie van Novell protocolreeks. IPX/SPX heeft een krachtige verpletterende functie, geschikt voor netwerkgebruik op grote schaal. Wanneer de cliënt tot de NetWare-server toegang heeft, zijn IPX/SPX en zijn compatibele protocollen de beste keus. Maar in een niet-Novell netwerkmilieu, wordt IPX/SPX over het algemeen niet gebruikt.

 

NetBEUIprotocol

 

NetBEUI (Netbios verbeterde Gebruikersinterface, Netbios Verbeterd Gebruikersinterface) protocol is een kort, compact, en hoogst efficiënt uitzendingsprotocol. Het te hoeven niet om na installatie worden geplaatst, en te is vooral geschikt om gegevens in „netwerkburen“ over te brengen.

TCP/IP gelaagd protocol

 

Het TCP/IP-verwijzingsmodel is de netwerkarchitectuur door ARPANET wordt gebruikt die eerst. Het is verdeeld in vier lagen: netwerkinterfacelaag (ook genoemd verbindingslaag), netwerklaag (ook genoemd interconnectielaag), transportlaag en toepassingslaag. Elke die laag roept het netwerk door zijn volgende laag wordt verstrekt zijn behoeften te vervullen.

 

De protocollen die aan elke laag beantwoorden zijn:

 

Netwerkinterfacelaagprotocol: Ethernet 802,3, Symbolische Ring 802,5, X.25, frame relay, HDLC, PPP ATM, enz.

 

De protocollen van de netwerklaag: IP (Internet Protocol, Internet Protocol), ICMP (Internet Control Message Protocol, besturingsberichtprotocol), ARP (Address Resolution Protocol, adres vertaalprotocol), RARP (Omgekeerde ARP, omgekeerd adres vertaalprotocol).

Transportlaagprotocol: TCP (Transmission Control Protocol, het protocol van de transmissiecontrole) en UDP (het protocol van het Gebruikersdatagram, het protocol van het gebruikersdatagram).

 

De protocollen van de toepassingslaag: FTP (File Transfer Protocol), TELNET (Gebruikers Ver Login de Dienstprotocol), DNS (Domain Name Service), SMTP (Simple Mail Transfer Protocol), NFS (Netwerkbestandssysteem, netwerkbestandssysteem), HTTP (Hypertext Transfer Protocol, het protocol van de hypertextoverdracht).